PEC Zwolle houdt Ajax op gelijkspel

PEC Zwolle is vandaag knap overeind gebleven tegen koploper Ajax. Trainer Ron Jans zag zijn ploeg in het eigen IJsseldelta Stadion met 1-1 gelijkspelen.
Al vroeg moest PEC Zwolle tegen een achterstand aankijken want Davy Klaassen kon een voorzet van Schöne ongehinderd binnen koppen. De wedstrijd was in de eerste helft gelijk opgaand en Ajax had moeite om zich onder de druk van PEC uit te voetballen. Siem de Jong vergat tot twee keer toe in kansrijke positie de marge te verdubbelen, beide pogingen mistten precisie. De spits aan de overkant was nauwkeuriger want Fernandez schoot de bal tien minuten voor rust wel tussen de palen, 1-1. Veltman had nog een grote kopkans maar Boer redde knap waardoor de ruststand 1-1 was.
In de tweede helft probeerde Ajax de druk op te voeren maar grote kansen creëerden de Amsterdammers niet. Na een uur voorkwam een uitgestoken been van Boer een doelpunt van de Jong. Hierna had PEC pech want eerst schoot invaller Benson van ver op de paal en de rebound werd door Drost op de lat geschoten. Ajax probeerde het nog wel maar kon de verdediging van PEC niet doorbreken. Uiteindelijk was 1-1 de terechte uitslag.

PEC Zwolle - Ajax 1-1

0-1 Klaassen (7)
1-1 Fernandez (36)
Arbiter: Braamhaar
Geel: -
PEC Zwolle: Boer; Gravenbeek, Van Polen, Broerse, Van Hintum; Klich, Drost, Karagounis (Nijland/89); Saymak, Mahmudov (Thomas/74), Fernandez (Benson/62).
Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Riedewald (Sigthorsson/74); Klaassen, Blind, Serero (Duarte/70); Schöne, De Jong, Bojan (Fischer/59).