nieuws

'College Almelo moet in gesprek met bewoners Nieuwstraat over supermarkt'

Gemeentehuis Almelo
Gemeentehuis Almelo
Het gemeentebestuur van Almelo moet in gesprek met bewoners van de Nieuwstraat in Almelo over de vestiging van een supermarkt in de straat, tien jaar geleden. Dat vindt de partij Lijst Jan Hammink.
De zaak speelt al tien jaar. In 2003 vestigde zich een supermarkt in de Nieuwstraat. Bewoners van de straat maakten daartegen bezwaar, maar die bezwaren verdwenen om onbekende redenen, schrijft fractievoorzitter Hammink van de partij in een brief aan het college. De bezwaren zijn nergens meer terug te vinden, antwoordde het toenmalige college al eens op vragen vanuit de Almelose gemeenteraad. De vergunning voor de supermarkt is wel legaal verleend.

Toezegging van wijkwethouder Timmer

Ondanks meerdere toezeggingen van het college om met de bezwaarmakers in gesprek te gaan, heeft dat onderhoud nooit plaatsgevonden. Vorig jaar ontkende het college dat daar ooit toezeggingen over waren gedaan. Dat was voor Hammink reden om in oktober in gesprek te gaan met wijkwethouder Timmer.
In dat gesprek deed Timmer de toezegging dat er een gesprek zou komen. Omdat dit nog niet is gebeurd, wil Hammink nu weten waarom er nog niets is gebeurd en vraagt hij nog een keer aan het college in gesprek te gaan met de bewoners van de Nieuwstraat.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.