nieuws

Dit jaar weer 'virus'-tribune bij carnavalsoptocht Zwolle

Optocht Zwolle krijgt tribune
Optocht Zwolle krijgt tribune
De Zwolse carnavalsoptocht kan dit jaar bekeken worden vanaf een tribune. Het initiatief komt van carnavalsvereniging De Eileuvers die de optocht op meerdere fronten een kwaliteitsimpuls wil geven.  "We zijn achter de schermen erg druk om de optocht goed aan te pakken, mede door de klachten van vorig jaar", vertelt oud-lid Denis Holterman.
"Vooral de grote gaten in de optocht en het vele stilstaan werden vorig jaar als klacht genoemd." Eén van de oorzaken was het défilé op het Gasthuisplein, aldus Holterman. "We verplaatsen dat dit jaar naar de Luttekestraat, zodat er bij het Gasthuisplein geen gaten meer ontstaan wanneer deelnemers hun act doen voor de Stadsprins."
De tribune, ooit een initiatief van carnavalsgroep Het Virus, komt op het plein bij café De Gezelligheid te staan. Een plekje op de tribune kost de carnavalsliefhebbers 11 euro. De totale opbrengst komt ten goede aan de optocht. Holterman denkt er ook aan om het prijzengeld te verhogen en op termijn zelfs startgeld te vragen. "In Raalte gebeurt dat ook en het komt de kwaliteit van de optocht ten goede." De carnavalsoptocht in Sassendonk is dit jaar op zaterdag 1 maart en begint om 14.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.