nieuws

Overval Avia-tankstation in Enschede in Opsporing Verzocht

De overval op het Avia-tankstation in Enschede
De overval op het Avia-tankstation in Enschede
In het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht worden dinsdag beelden van de overval op het Avia-tanksation aan de Knalhutteweg in Enschede getoond. Ook zijn er tijdens de uitzending beelden te zien van de overval op de Sparkasse in het Duitse Suderwick, vlak bij Dinxperlo.
Deze overvallen zijn door dezelfde dader gepleegd met een vuurwapen, waarmee hij in Duitsland heeft geschoten. Bij de overval op de bank in Duitsland eind vorig jaar bemachtigde de dader een potje met kleingeld. Hierna overviel hij op 15 januari het tankstation in Enschede, waar hij de inhoud van de kassa en pakjes sigaretten buitmaakte. Opvallend aan de overvaller waren zijn grote, uitpuilende ogen en zijn vuurwapen met demper. Hij droeg tijdens de overvallen dezelfde donkere jas.

Duits of Pools accent

Bij de Avia sprak de man Nederlands met een duidelijk Duits of Pools accent. Bij de overval in Duitsland had de overvaller een tas van het merk Adidas bij zich. In de uitzending wordt deze tas, die hij in de bank achterliet, getoond. In Enschede had hij een rugtas van het merk Puma bij zich.
Bij de overval in Suderwick heeft een getuige een verdachte auto gezien. Dat was een donkerkleurige Golf waar de zijspiegels opvallend waren, omdat deze op 'pootjes' stonden. De kentekenplaten die op deze auto zaten, bleken gestolen te zijn van een andere auto in de Duitse plaats Vreden. In de uitzending van Opsporing Verzocht vertelt ook een rechercheur van de Duitse politie over hun bevindingen.

Scherp

Aangezien de dader niet schroomt om met scherp te schieten, wil de politie hem zo snel mogelijk kunnen aanhouden. Opsporing Verzocht wordt dinsdag live uitgezonden op Nederland 1 om 21.30 uur. Op woensdag wordt de uitzending herhaald om 11.30 uur.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.