nieuws

Medewerkers sociale werkplaatsen protesteren in Den Haag

Honderden medewerkers van de sociale werkvoorziening in Overijssel leggen vandaag het werk neer en gaan naar Den Haag voor een protestmanifestatie. Uit onder meer Zwolle, Ommen en Enschede vertrekken bussen naar Den Haag.
De medewerkers protesteren tegen de houding van hun werkgevers. Die willen niet meer onderhandelen over een nieuwe cao, omdat ze er van het Rijk geen geld meer voor krijgen. Het gevolg is volgens de medewerkers van de sociale werkvoorziening dat de lonen niet meer worden verhoogd, nu niet en later niet. Op die manier zou uiteindelijk iedereen in de sociale werkvoorziening uitkomen op niet meer dan het wettelijk minimumloon.

Jaar in jaar uit in koopkracht achteruit

Volgens de teleurgestelde vakbonden is het gevolg van de houding van het kabinet en de werkgevers dat 100.000 werknemers met een arbeidsbeperking er jaar in jaar uit in koopkracht op achteruit gaan, zonder enig perspectief. "Schandalig wat ons betreft, en uiteraard laten we het daar niet bij zitten."
In Overijssel gaat het om zo'n 8.000 mensen bij zeven werkvoorzieningsschappen. De cao geldt ook voor medewerkers van de sociale werkvoorziening die zijn gedetacheerd.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.