nieuws

Celstraf voor frauderende belastingambtenaar Deventer

Rechtspraak
Rechtspraak
Een voormalige belastingambtenaar uit Deventer heeft op slinkse wijze geld verduisterd van de belastingdienst en moet daarom een half jaar de gevangenis in. Dat heeft de rechtbank Overijssel maandag bekend gemaakt.
De ambtenaar werkte op een kantoor in Doetichem. Hij was daar verantwoordelijk voor het toekennen van belastingteruggaven. In 2011 en 2012 maakte de man belastingteruggaven van acht burgers over naar zijn eigen rekening. In totaal ging het om 13.000 euro. De rechtbank neemt het de man ten zeerste kwalijk dat hij als beëdigd overheidsdienaar geld van burgers heeft gestolen en daardoor het vertrouwen in de overheid heeft beschadigd.

Man zocht slachtoffers met belastingschuld

De man koos volgens de rechtbank burgers uit met een buitenlandse naam en een belastingschuld, omdat die die burgers niet snel aan de bel zouden trekken. De Deventenaar liep tegen de lamp toen een van hen wel contact op nam. Het was een burger die inderdaad een belastingschuld had, maar had recht op een teruggave die hoger was dan de schuld. Toen het geld niet op de rekening gestort werd, besloot de betrokkene alarm te slaan.
De man uit Deventer ontkende in alle toonaarden tijdens de rechtszaak tegen hem, twee weken geleden. De man vertelde de rechters dat hij het slachtoffer was van een complot dat zijn collega's tegen hem spanden. Waarom die collega's dat gedaan zouden hebben, kon de man niet duidelijk maken.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.