nieuws

Nog voor 4 mei een nieuw beeld bij verzetsmonument in Vriezenveen

De gemeente Twenterand wil nog voor 4 mei een vervangend beeld bij het verzetsmonument in Vriezenveen. Volgens burgemeester Visser worden daarover gesprekken gevoerd met het 4 mei comité en de verzekering.
De diefstal van het bronzen beeld werd zondagochtend ontdekt. Van de daders ontbreekt elk spoor. Het verzetsmonument staat naast het gemeentehuis en vlakbij woningen. Voor zover bekend heeft niemand iets verdachts gezien.
Het vier mei comité in Vriezenveen reageerde geschokt toen ze hoorden van de diefstal. Over zo'n tien weken is het dodenherdenking. Een kale plek bij het monument doet de herdenking weinig goeds. Het comité verwacht dat het bronzen beeld nooit meer wordt teruggevonden en dat het inmiddels al is versmolten.
Om de kale plek bij het oorlogsmonument weer op te vullen zal er een nieuw beeld gemaakt moeten worden. Het gestolen beeld is bijna vijfenzestig jaar oud. Het 4 mei comité in Vriezenveen denkt dat het onmogelijk is om een replica te maken.
Inwoners van het dorp en burgemeester Visser van de gemeente Twenterand spreken er schande van dat het beeld is gestolen. Ze noemen het respectloos ten opzichte van de verzetsmensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwamen.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.