nieuws

Bewoners van straat in Hengelo boos over teruggeven gemeentegrond

Bewoners boos over plotseling afgeven groenstrook
Bewoners boos over plotseling afgeven groenstrook
De bewoners van vijf huizen aan de Dinant Dijkhuisstraat in Hengelo leggen zich niet neer bij een eis van de gemeente Hengelo. Die wil dat de bewoners een deel van hun tuin teruggeven aan de gemeente.
Het gaat om een strook grond, die ze al sinds de oplevering van hun huizen in 1978 tot hun tuin hebben gerekend. Er is een erfafscheiding neergezet en 35 jaar lang hebben de bewoners de grond onderhouden. Ze zeggen helemaal niet te hebben geweten dat de strook niet hun eigendom was.
De bewoners van de vijf huizen bieden vanavond de gemeenteraad een petitie aan met het verzoek tot een gesprek. Ze willen samen met de raad maar vooral met de betrokken wethouder een oplossing voor de situatie zoeken, bijvoorbeeld bruikleen of koop.
De brief die ze hebben gekregen biedt geen opening voor een gesprek; die rept over een ontruimingsbevel als de grond niet snel wordt opgeleverd. De bewoners zijn daar door overvallen. Ze hebben nog ooit een vooraankondiging gehad voor deze plannen. De bewoners vinden dit onbehoorlijk bestuur en buitenproportioneel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.