nieuws

Burgemeester Enschede: 50 agenten voor Twente-ADO niet te vinden

Burgemeester Den Oudsten van Enschede
Burgemeester Den Oudsten van Enschede
De extra agenten die nodig zijn voor de wedstrijd FC Twente-ADO Den Haag in het weekend van 22 en 23 maart zijn echt niet voorhanden. Dat antwoordde burgemeester Den Oudsten van Enschede gisteravond op vragen van PvdA-fractievoorzitter Van Lier.
Die politie is er in het weekend van 22 en 23 maart niet, omdat die nodig is voor de nucleaire top in Den Haag op maandag en dinsdag. Van Lier van de PvdA verbaast zich over het verplaatsen van de wedstrijd. "Het gaat om 50 politiemensen, zijn die nou niet ergens te vinden?", aldus Van Lier.
Volgens Den Oudsten zijn die er niet en is de wedstrijd FC Twente-ADO Den Haag daarom verplaatst. Den Oudsten van Enschede had de wedstrijd door willen laten gaan zonder uit-publiek, maar dat is hem door de politie ontraden. Volgens het bestuur van ADO zouden Haagse supporters alsnog naar de binnenstad van Enschede komen, waardoor er toch extra politie nodig zou zijn.

Begrip maar veiligheid gaat voor

De wedstrijd FC Twente-ADO Den Haag is één van de vijf wedstrijden in de ere- en eerste divisie die dat weekend niet kan doorgaan. Aanvankelijk zou de hele speelronde worden verplaatst, maar daar is na bezwaren van de KNVB een oplossing voor gevonden.
Alleen de risicowedstrijden worden verplaatst, naar 2 april om 15.45 uur. Volgens Van Lier is dat een onbegrijpelijke dag en tijdstip, omdat veel supporters dan werken en het bedrijfsleven en FC Twente inkomsten mislopen. Den Oudsten begrijpt dat zijn besluit gevolgen heeft, maar zegt dat hij uit het oogpunt van de veiligheid in Enschede niet anders kon beslissen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.