nieuws

Werkgevers regio Zwolle teleurgesteld in Statenfractie VVD over N340

Statenfractie vergadert over bezuinigingen
Statenfractie vergadert over bezuinigingen
De werkgevers in de regio Zwolle zijn teleurgesteld in de Statenfractie van de VVD. De partij kwam in de besluitvorming over investeringen in de N340 en N377 terug op een eerder ingenomen standpunt, vanwege bezuinigingen.
Het ziet er nu naar uit dat er 160 miljoen wordt geïnvesteerd in de weg tussen Zwolle en Ommen, 100 miljoen minder dan oorspronkelijk de bedoeling was.

"Kaarten waren al geschud"

In een open brief aan de Statenfractie vraagt VNO-NCW zich onder meer af waarom er nog ingesproken kon worden, terwijl alles er op wees dat de nieuwe plannen al lang rond waren. Tijdens de commissievergadering konden de werkgevers inspreken namens het hele bedrijfsleven in de regio, maar in de brief noemt werkgeversorganisatie VNO-NCW het inspreken een schertsvertoning.
Dertien insprekers deden hun verhaal en er werden slechts twee vragen aan hen gesteld. Volgens de werkgevers omdat de kaarten al lang geschud waren. De hele gang van zaken is volgens de werkgeversorganisatie slecht voor het vertrouwen in de politiek.
Ook zijn de werkgevers verbaasd over een bericht dat op de dag van de commissievergadering op de website van de VVD verscheen. Daarin werd gesproken over stappen die werden gezet in het proces en leek de VVD zich als 'reddende engel' op te werpen. Terwijl er juist stappen terug werden gezet, aldus VNO-NCW.

Volgende week definitief besluit

Woensdag 19 februari wordt een definitief besluit genomen over hoeveel geld naar de beide wegen gaat. VNO-NCW hoopt dat Gedeputeerde Staten er toch nog voor kiezen om meer geld aan de wegen te besteden, maar de werkgeversorganisatie vraagt zich af of dat daadwerkelijk gaat gebeuren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.