nieuws

Varkensboer uit Geesteren moet veestapel verkopen

Varkensboer Geesteren moet veestapel verkopen
Varkensboer Geesteren moet veestapel verkopen
Een varkensboer uit Geesteren moet het resterende deel van z'n veestapel verkopen. Dat was de uitkomst van een kort geding afgelopen maandag voor de rechtbank in Almelo.
Ook moet de varkensboer binnen enkele dagen tekortkomingen aan de stallen verhelpen, zoals vloerroosters en waterleidingen. De varkenshouder was tot 2012 eigenaar van een boerderij in Geesteren maar moest het onroerend goed, de vergunning en het vee verkopen toen hij in financiële problemen kwam. Bij de verkoop had de varkenshouder een terugkooprecht bedongen.

Verkoop zeugen

Om de boerderij terug te kopen had de varkensboer 370 van de 620 zeugen verkocht. Voor de rechter wilde de eisende partij dat de varkensboer direct stopte met de verkoop van de resterende dieren. De rechter oordeelde afgelopen maandag dat alle dieren nu moeten worden verkocht omdat de veestapel al onherstelbaar was uitgedund. De inkomsten van de verkoop moeten worden gestort op rekening van een notaris. Beide partijen praten nog altijd over een eventuele terugkoop.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.