nieuws

OM eist forse gevangenisstraf tegen pooier Zwolle

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag een gevangenisstraf van 7 jaar en 7 maanden tegen de Zwolse pooier Lino P. geëist.
De 38-jarige P. staat terecht op verdenking van mensenhandel, verkrachting en mishandeling. Het Openbaar Ministerie rekent het de man zwaar aan dat hij jarenlang vrouwen zou hebben gedwongen om als prostituee voor hem te werken. De officier van justitie gaf bij haar requisitoir aan eigenlijk acht jaar celstraf te hebben willen eisen. Daar heeft ze vijf maanden vanaf getrokken omdat de rechtszaak tegen de man, door slordigheden van het OM, jaren heeft geduurd.

Lino P. werkte in de Roos en Touché

Lino P. werd al in 2011 door de politie opgepakt. Hij was op dat moment beheerder van de seksclubs Touché en de Roos in de binnenstad van Zwolle. Tijdens de rechtszaak hebben verschillende vrouwen tegen Lino P. getuigd. Onder de getuigen is ook een ex-vriendin van P. met wie hij jarenlang samenwoonde in Arnhem.
Drie slachtoffer van P. hebben al in 2012 ruim 300.000 euro schadevergoeding geëist. Het zou vooral gaan om inkomsten die ze nog tegoed hebben. Lino P. heeft na zijn arrestatie al een klein jaar vast gezeten. Omdat het verzamelen van bewijs veel tijd in beslag nam werd hij twee jaar geleden tijdelijk vrijgelaten.
RTV Oost heeft eerder al een uitgebreide reconstructie van de zaak gemaakt.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.