nieuws

Zwolle pakt vijf speerpunten aan om veiligheid te vergroten

Gemeente, politie en OM werken samen
Gemeente, politie en OM werken samen
Woninginbraken, overlast door mensen die te kampen hebben met meerdere problemen, jeugdgroepen, veiligheid rond uitgaan en evenementen en Antilliaanse Nederlanders. Het zijn vijf thema's die het komende jaar extra aandacht krijgen in Zwolle. Dat hebben de gemeente, politie en het Openbaar Ministerie afgesproken.
Met name het terugdringen van de woninginbraken staat hoog op het prioriteitenlijstje. Maar ook de andere speerpunten krijgen elk extra aandacht. Het zijn vaak specifieke problemen voor de stad, soms zelfs heel specifiek voor een wijk.

Antilliaanse Nederlanders in Holtenbroek

Zo heeft bijvoorbeeld de wijk Holtenbroek te maken met overlast van Antilliaanse Nederlanders. In 2012 werd al een speciaal rechercheteam opgericht op een harde kern van tientallen criminelen aan te pakken die zich schuldig maakte aan drugshandel, diefstallen, geweld en beroving.

Aanpak 'multiproblematiek'

In Zwolle is een grote groep 'vaste klanten' die vaak in contact komt met de politie. Het is een groep met complexe en meerdere problemen. De gemeente wil samen met bijvoorbeeld verslavingszorg inzicht krijgen in de groep en de overlast van leden van de groep verminderen.

Lokale veiligheidsdriehoek

De speerpunten komen voort uit overleggen tussen de gemeente, politie en het Openbaar Ministerie, ook wel de lokale veiligheidsdriehoek genoemd. Een overzicht per speerpunt is te vinden op de website van de gemeente Zwolle.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.