nieuws

KNVB beboet FC Groningen na afgelasting tegen FC Twente

Het veld in De Euroborg
Het veld in De Euroborg
FC Groningen heeft van de KNVB een boete gekregen voor de afgelasting tegen FC Twente van 26 januari.
Het schikkingsvoorstel van de bond is 20.000 euro waarvan de helft voorwaardelijk. De bond stelt dat in belang van de competitie en supporters een speelklaar veld van belang is. De aanklager vindt dat de club onvoldoende heeft gedaan. Door sneeuw en ijs was het veld in De Euroborg onbespeelbaar geworden en kon het duel niet doorgaan. De wedstrijd wordt morgenavond ingehaald.
Hans Nijland, directeur van FC Groningen, is naar eigen zeggen woest op de KNVB. Hij weigert zich ook bij de beslissing neer te leggen. "Er was die zondag sprake van onvoorziene omstandigheden en overmacht. Dat blijkt ook wel uit het feit dat de scheidsrechter veel later dan normaal bij het stadion arriveerde. Wij krijgen nu alleen te horen dat er geen speelklaar veld lag. Wij willen graag weten wat wij dan anders hadden moeten doen."
"Iedereen kan wel eens iets verkeerds doen, een fout maken. Daar krijg je dan een boete voor. Dat is regelgeving en is dan zo. En stel nu eens voor dat we iets fout hebben gedaan: wat moet je in het normale leven wel niet doen om dan een boete van 20.000 euro te krijgen?", aldus de boze Nijland.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.