nieuws

MST: "Blij dat na lange periode duidelijkheid is in zaak Jansen Steur"

Medisch Spectrum Twente
Medisch Spectrum Twente
"Wij hopen dat de uitspraak rust geeft bij de ex-patiënten van dhr. Jansen Steur." Dat schrijft ziekenhuis Medisch Spectrum Twente in Enschede in een schriftelijke reactie op de eigen website.
Vandaag bepaalde de rechtbank dat de oud-neuroloog drie jaar de cel in moet voor onder meer het stellen van foute diagnoses. Het MST schrijft in de reactie blij te zijn dat er na een lange periode duidelijkheid is.

"Deur voor oud-patiënten blijft open staan"

Het bestuur hoopt dat de uitspraak rust geeft, maar realiseert zich ook dat dit voor veel ex-patiënten wellicht nog niet mogelijk is. De deur blijft voor hen altijd openstaan. De zaak heeft ook de medewerkers van het ziekenhuis zeer aangegrepen, staat in de reactie.
Vandaag oordeelde de rechter dat oud-neuroloog Jansen Steur drie jaar de gevangenis in moet. De voormalig arts van het MST stond terecht voor zware mishandeling van patiënten, het verduisteren van onderzoeksgeld, het vervalsen van recepten, diefstal en het opzettelijk in hulpeloze toestand achterlaten van patiënten. Tijdens tien zittingsdagen werden de dossiers van negen patiënten aangehaald om dat aan te tonen.

Eventuele strafzaak tegen MST

In maart besluit het Openbaar Ministerie of er ook een strafrechtelijke procedure komt tegen de voormalige bestuurders van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente. Oud-patiënten hadden daar om gevraagd. Zij noemden het schrijnend dat de dokter vervolgd zou worden, terwijl de ziekenhuisbestuurders die niet ingrepen vrijuit gaan.
Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.