nieuws

Opluchting bij Helpt Elkander Denekamp na arrestatie penningmeester

Het hotel waar de penningmeester werd opgepakt
Het hotel waar de penningmeester werd opgepakt
Het bestuur van begrafenisvereniging Helpt Elkander heeft opgelucht gereageerd nu penningmeester Arwin van G. is opgepakt in Portugal. De penningmeester verdween begin dit jaar en nam een half miljoen euro uit de kas van de Denekampse begrafenisvereniging mee.
Een bestuurslid van de begrafenisvereniging las vanmorgen in de media over de arrestatie en heeft de rest van het bestuur ingelicht. Daar is opgelucht gereageerd. Het was langere tijd onduidelijk waar de penningmeester was en er werd gevreesd dat hij mogelijk zichzelf wat had aangedaan.

Schulden

Van G. wordt ervan verdacht dat hij de kas van Helpt Elkander heeft geplunderd. Een half miljoen euro is verdwenen, Van G. beheerde als penningmeester de kas van de begrafenisvereniging. Waarschijnlijk heeft hij een deel van het geld gebruikt om schuldeisers af te lossen.
Gisteren is de penningmeester aan het einde van de middag opgepakt in een Portguees hotel. De Nederlandse manager van het hotel herkende Van G. en tipte de politie. Volgens de manager was de Denekamper neerslachtig en zou hij naar eigen zeggen geprobeerd hebben om een einde aan zijn leven te maken.

Snel uitlevering

Bij de begrafenisvereniging in Denekamp wordt gehoopt dat de penningmeester snel wordt uitgeleverd aan Nederland. Dan kan er meer duidelijkheid komen over waar het geld is gebleven en waarom Van G. dit heeft gedaan. Het bestuur heeft aangekondigd maatregelen te nemen zodat in de toekomst niet opnieuw zo'n groot bedrag kan verdwijnen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.