nieuws

Kritiek op koningspaar in Sotsji van vrouw uit Wijhe maakt de tongen los

Aanmoedigingen in Sotsji
Aanmoedigingen in Sotsji
Roelien uit Wijhe krijgt veel kritiek op een brief die ze naar de Volkskrant stuurde met commentaar op het gedrag van koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens de Olympische Spelen in Sotsji.
Ze stoort zich aan de manier waarop de koning, de koningin en de premier de Nederlandse schaatsers aanmoedigen. In de brief aan de Volkskrant schrijft ze: "Een camera zoomt in op twee overdreven juichende mannen van middelbare leeftijd die hun corpsballentijd nooit zijn ontgroeid. Aan hun zijde een lekker blond 'mokkel', zoals het hoort. (..) Willy en Mark. In hun schaduw verliest zelfs Máxima haar glans, een knappe prestatie."
En ze gaat nog verder: "In godsnaam, je bent koning, je bent minister-president, trek een pak aan, en gedraag je! Dit is wat de wereld ziet van Nederland. Daar kunnen geen drie schaatsers op het erepodium tegenop. Ik dompel mij met een groot glas wijn onder in diepe schaamte. Rozig geworden fantaseer ik nog even wat Poetin van dit stel moet denken, en ook daar word ik niet vrolijk van."

Veel reacties

De ingezonden brief is het meest gelezen artikel op de website van de Volkskrant. Uit de tientallen reacties op de brief blijkt dat vrijwel niemand het met Roelien eens is. De website GeenStijl schrijft over de brief: "Record. Meest zure stukje in Azijnbode OOIT". En daar zijn de reacties nog feller.
Het was de afgelopen dagen juist opvallend hoe positief er werd gesproken over het enthousiasme van het koningspaar in Sotsji. Zo werd een filmpje van de NOS met beelden van de aanmoedigingen massaal gedeeld via social media. Zelfs de Washington Post is laaiend enthousiast.

Een aantal reacties op de brief op een rij:

  • "WAT een ouwe zeurpiet dit verhaal. Wat denk je hier nu mee te bereiken? 99,9% van het volk wil dit koningspaar, enthousiasme en meelevendheid draagt hier aan bij."
  • "Gaat Roelien uit Wijhe altijd in mantelpak naar sportwedstrijden?"
  • "Wat een ontzettend zuur stukje! En, zoals al eerder gezegd, Putin banjert al de gehele OS in zijn felrode trainingspak het olympisch terrein over. Het is 2014 Roelien..."
  • "Hebben we eindelijk een koning die menselijk is en emotie laat zien is het weer niet goed, zuur stukje van de Volkskrant."
  • "Roelien, een trainingspak is ook een pak."
Overigens zijn er ook mensen die het met Roelien eens zijn, maar die zijn wel in de minderheid.
Roelien zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.