nieuws

Rechtszaak ongeluk Saasveld heropend na twijfel over getuigenis

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo
De rechtbank in Almelo heeft onverwachts de emotionele rechtszaak rond een ongeluk met dodelijke afloop in Saasveld heropend. Een belangrijke getuige heeft mogelijk niet de waarheid verteld toen hij twee weken geleden onder ede een verklaring aflegde. De rechtbank zou vandaag uitspraak doen in de zaak.
Het ongeluk vond plaats op de Zoekerdijk in Saasveld. Daar reden op 11 juli 2012 twee motorrijders frontaal tegen een bestelbus. Een van de motorrijders, de voorzitter van de plaatselijke motorclub, overleefde de aanrijding niet, de andere motorrijder raakte zwaargewond.

OM eist 120 uur werkstraf en rijontzegging

Volgens het Openbaar Ministerie maakte de bestuurster van de bestelbus, een vrouw uit Weerselo, een onvergefelijke fout doordat ze vlak voor een onoverzichtelijke bocht van de Zoekerdijk fietsers inhaalde. Daardoor zou de vrouw op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer terechtgekomen zijn. De officier van justitie eiste een werkstraf van 120 uur en een rijontzegging van een jaar tegen de vrouw.
Op de zitting verklaarde een buurtbewoner als getuige wat hij zag gebeuren. De man had zich nog niet eerder gemeld bij de politie als getuige maar verscheen in de rechtbank nadat de verzekeringsmaatschappij ontdekte dat hij het ongeval had zien gebeuren. De man is een lid van de motorclub en vertelde dat hij zag dat de motorrijders geen schijn van kans hadden omdat ze de bus niet konden ontwijken.

Getuigenis klopt volgens politie niet

Na de zitting besloot een politieman het verhaal van de getuige te checken. Hij had twijfels over het verhaal van de man en zou ontdekt hebben dat deze getuige veel minder gezien kan hebben dan hij voor de rechtbank beweerde. Daarmee lijkt zijn getuigenis onbetrouwbaar geworden. De politieman bracht de officier van justitie op de hoogte, die stapte met het verhaal naar de rechtbank. De rechters oordeelden dat de zaak heropend moet worden. De getuige zal opnieuw gehoord worden, ook de politieman wordt dan gehoord als getuige. Begin mei gaat de zaak verder.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.