nieuws

Negen jaar celstraf en tbs voor steekpartij Hengelo

Justitie
Justitie
Een man uit Hengelo is veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor de poging tot moord op zijn ex-vriendin in Hengelo. De opgelegde straf is hoger dan de 6 jaar en tbs die het Openbaar Ministerie eiste, omdat de man elke medewerking aan het onderzoek, inclusief dat in het Pieter Baan Centrum, weigerde.
De man drong op 24 oktober 2012 de woning van zijn ex aan de Botstraat binnen en stak haar meermaals met 2 messen. Het slachtoffer overleefde de aanval ternauwernood. Medewerkers van de ambulance troffen de vrouw in een plas bloed aan. Uiteindelijk lag de vrouw lange tijd in het ziekenhuis, de eerste drie dagen zelfs in coma.

Aanslag was aangekondigd

De Hengeloër had de aanslag aangekondigd toen hij diezelfde ochtend uit de gevangenis ontslagen was waar hij een straf had uitgezeten. Niet alleen stuurde hij zijn voormalige schoonouders sms -berichten met de mededeling dat ze maar snel een doodskist moesten kopen, ook bezorgde de man een brief bij het slachtoffer. In die brief vertelde hij de vrouw dat hij haar zou doodmaken.
De behandeling van de strafzaak tegen de man nam lange tijd in beslag. Dat kwam omdat de man vijf keer wisselde van advocaat. Hij heeft zich al die tijd beroepen op zijn zwijgrecht. De man heeft een lang strafblad met gewelddadige delicten en vormt volgens het Openbaar Ministerie door een persoonlijkheidsstoornis een groot gevaar voor de samenleving.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.