nieuws

Grondfonds provincie voorlopig van tafel

Er komt voorlopig geen grondfonds om gemeenten te helpen. Een belangrijk onderdeel van het plan is tijdens een commissievergadering in het provinciehuis ingetrokken.
De provincie gaat wel onderzoeken of er nog andere mogelijkheden zijn om de gemeenten te hulp te schieten. Het is volgens gedeputeerde Bert Boerman duidelijk dat er een grote behoefte is aan een investeringsfonds. De plannen voor een grondfonds waren al snel omstreden. Andere provincies vinden het een slecht plan en veel gemeenten gaven al snel aan dat ze er niets aan hebben.

"Goede gemeentes in de kou"

Via het grondfonds had de provincie onverkoopbare grond van gemeenten over willen nemen. Het verlies zou dan tijdelijk door de provincie worden opgevangen maar had wel gespreid terugbetaald moeten worden. Daarmee zouden vooral de gemeenten die nog grote verliezen moeten nemen geholpen zijn.
Het grondfonds zou voor gemeenten die al een groot deel van het verlies hebben genomen mosterd na de maaltijd zijn. Wethouder Wieger Mulder van de gemeente Hengelo heeft de provinciale politiek namens alle Overijsselse gemeentes opgeroepen om met een beter plan te komen. Hij hoopt dat de provincie een investeringsfonds wil oprichten waar de gemeentes tegen 0% rente geld kunnen lenen.
Gedeputeerde Bert Boerman wil in maart met een alternatief plan komen.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.