nieuws

Mannen uit Enschede opgepakt bij undercoveroperatie wapen- en drugshandel

Mannen uit Enschede opgepakt bij undercoveroperatie wapen- en drugshandel
Mannen uit Enschede opgepakt bij undercoveroperatie wapen- en drugshandel
Met een undercoveroperatie hebben politie en justitie twee mannen uit Enschede aangehouden. Ze worden met nog drie anderen ervan verdacht dat ze wapens en drugs hebben aangeboden op anonieme, verborgen websites.
De undercoveragenten kochten met toestemming van het Openbaar Ministerie de afgelopen maanden bij verschillende gelegenheden drugs en vuurwapens. Ook kregen ze een aanbetaling voor het plegen van een huurmoord, laat het OM vandaag weten.
Het politieonderzoek onder de codenaam Commodore is begin 2013 gestart op basis van signalen over drugshandel op internet via verborgen websites. Er zou sprake zijn van grootschalige handel in drugs en andere illegale goederen en diensten.
In Enschede werden twee mannen van 30 en 31 jaar opgepakt voor wapen- en drugshandel op de anonieme marktplaatsen Black Market Reloaded en Utapia, zogenoemde Tor-websites. Een derde verdachte van 29 jaar oud uit Utrecht is volgens het OM ook vermoedelijk betrokken bij zwarte marktplaatsen.
Op verzoek van de Nederlandse autoriteiten heeft de Duitse politie in Bad Nauheim een 21-jarige man gearresteerd die niet alleen wordt beschuldigd van handel in verdovende middelen en wapens, maar ook van handel in munitie, gestolen creditcards en bankpassen. De vijfde verdachte, een 46-jarige Nederlandse drugssmokkelaar die in de gevangenis zit, is in zijn cel aangehouden omdat hij naast illegale handel op internet ook verantwoordelijk wordt geacht voor een poging tot uitlokking van een moord.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.