nieuws

Duits OM onderzoekt mogelijke zaak tegen Jansen Steur

Dossiers Jansen Steur krijgt mogelijk in Duitsland een vervolg
Dossiers Jansen Steur krijgt mogelijk in Duitsland een vervolg
Het Openbaar Ministerie in Mainz is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar oud-neuroloog Jansen Steur. Hij wordt in Duitsland verdacht van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel bij een patiënte uit Worms. In Nederland werd Jansen Steur gisteren veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf.
Het feit dat Jansen Steur in Nederland is veroordeeld, maakt het niet onmogelijk hem ook in Duitsland voor de rechter te dagen. De Duitse justitie kan vragen om zijn uitlevering, zodat hij ook daar berecht kan worden. Ook bestaat de mogelijkheid om een eventuele Duitse strafzaak over te dragen aan Nederland.

Duitsland wacht uitkomst Nederlandse zaak af

Wanneer het Duitse OM besluit of wordt overgegaan tot strafvervolging, is niet bekend. Ze wil in elk geval de uitkomst van de Nederlandse strafzaak afwachten. De advocaat van Jansen Steur zei gisteren dat er een grote kans is dat hij in beroep gaat tegen de gisteren opgelegde drie jaar gevangenisstraf.
Na zijn ontslag bij het Medisch Spectrum Twente in 2003, werkte Jansen Steur tussen 2005 en 2013 in verschillende Duitse ziekenhuizen, soms onder valse naam. Telkens wanneer een ziekenhuisdirectie erachter kwam wie de Nederlandse arts in werkelijkheid was, moest hij daar weg.
In december legde het Medisch Tuchtcollege een beroepsverbod op. Daartegen is Jansen Steur in beroep gegaan.
Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.