nieuws

FC Twente speelt inhaalduel bij Groningen gelijk

FC Twente heeft woensdagavond opnieuw punten laten liggen in de strijd om de titel in de eredivisie. In Groningen speelde de ploeg van trainer Michel Jansen met 1-1 gelijk.
Het duel begon goed voor de thuisploeg, want al na vijf minuten kwam de ploeg op voorsprong. Hateboer zette voor en Adorjan kopte de 1-0 achter Marsman. Daarna kwam Twente beter in de wedstrijd en dat leverde enkele kansen op. Zo schoot Gutiérrez voorlangs en bracht Bizot redding op een inzet van Mokhtar. Kappelhof maakte ook nog bijna een eigen doelpunt omdat hij niet keek waar Bizot stond. De bal ging echter naast. Groningen kwam er af en toe uit, maar kreeg weinig grote kansen. Kort voor rust moest Marsman nog redding brengen, maar het bleef bij 1-0 voor de pauze.
Kort na rust was De Leeuw twee keer dicht bij de 2-0, maar hij kopte naast en over. Aan de andere kant schoten Rosales en Mokhtar naast en laatstgenoemde moest kort daarna gelijk maken, maar schoot op Bizot. Chery leek Groningen op 2-0 te zetten, maar zag Marsman redden op zijn schot. Een kwartier voor het einde werd het toch gelijk. Voormalig Groningen-speler Tadic schoot de 1-1 binnen. Invaller Zivkovic was kort voor het einde dicht bij de 2-1, maar hij kwam net niet tot een schot vlak voor de neus van Marsman. Beide ploegen kwamen daarna niet meer tot scoren en dus bleef het bij 1-1 in De Euroborg.
Twente heeft nu een achterstand van vier punten op koploper Ajax (48 om 44). Er zijn nog elf speelrondes in de eredivisie.

FC Groningen - FC Twente

1-0 Adorjan (5)
1-1 Tadic (77)
Arbiter: Makkelie
Geel: -
FC Groningen: Bizot, Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet; Adorjan (Zivkovic/63), Lindgren, Van Nieff; Chery, De Leeuw (Hiariej/81), Kostic.
FC Twente: Marsman, Rosales, Bjelland, Bengtsson (Martina/69), Koppers; Tadic, Gutiérrez, Ebecillio; Promes, Castaignos, Mokhtar (Børven/61).
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.