nieuws

Raedthuys Enschede meest duurzame stroomleverancier

Raedthuys Enschede
Raedthuys Enschede
Raedthuys Enschede is samen met Windunie de meest duurzame stroomleverancier van Nederland. Beide bedrijven kregen de maximale score in een onderzoek van de Consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, Vereniging Eigen Huis, Wereld Natuur Fonds en WISE.
De zeven organisaties onderzochten in totaal 23 leveranciers van elektriciteit. Gekeken werd naar de duurzaamheid van de geproduceerde of ingekochte stroom, de verkoop van stroom aan eindgebruikers en het investeringsbeleid.

Maximale score van 10

Raedthuys uit Enschede en Windunie bleken als enige twee de maximale score van 10 te halen. Beide bedrijven leveren alleen stroom die is opgewekt met windmolens in Nederland. HVC Energie, Eneco, Dong en Greenchoice scoorden voldoende, RWE/Essent en Atoomstroom staan onderaan op de lijst. RWE/Essent omdat het nog veel investeert in kolencentrales en Atoomstroom levert alleen kernenergie volgens het onderzoek. 
Raedthuys startte in 1995 met windenergieprojecten. Later kwam daar ook zonne-energie bij. Het bedrijf wekt groene stroom op voor zo'n 48.000 huishoudens en is daarmee een relatief kleine speler op de markt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.