nieuws

Hengelo waarschuwt voor gevaar op de weg, 46 putdeksels gestolen

In Hengelo hebben onbekenden sinds januari 46 zogenoemde kolkdeksels gestolen, waarmee ze voor zo'n 7000 euro aan schade hebben aangericht. De gemeente waarschuwt inwoners om op te letten op de weg, omdat een open put veel gevaar kan opleveren voor huisdieren of andere weggebruikers.
Kolkdeksels zijn kleine putdeksels op putten die zorgen voor de afvoer van hemelwater. De gemeente Hengelo noemt de diefstal 'opvallend'. Er verdwijnen volgens de gemeente wel vaker deksels, maar dat is gemiddeld een tiental per jaar.

Kolkdeksel levert zo'n 8 euro op

De gemeente denkt dat de kolkdeksels zijn gestolen om hun waarde, omdat de deksels van gietijzer gemaakt zijn. Overigens is de waarde van de deksels niet erg groot volgens de gemeente, de deksels leveren zo'n 8 euro op. De kosten voor de gemeente zijn veel hoger.
De gemeente hoopt dat inwoners die iets gezien hebben zich melden, om tips door te geven en omdat een open putdeksel gevaarlijk kan zijn. De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om de deksels te vergrendelen, zodat ze niet meer gestolen worden.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.