nieuws

Drie overtredingen op Vogelmarkt Zwolle, geen bijzonderheden

Bij de Vogelmarkt in Zwolle zijn vandaag drie overtredingen vastgesteld door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Twee zomertortels werden uit de handel genomen omdat de handelaar niet over de juiste papieren beschikte. Daarnaast had een kaketoe niet de juiste ring en waren er geen handelspapieren.
Volgens de NVWA is de vangst gemiddeld. Het komt overeen met het aantal overtredingen dat bij andere controles wordt geconstateerd. Omdat het in Zwolle om een vrij grote markt gaat, valt te concluderen dat er weinig bijzonderheden waren.

Tienduizenden vogels

Zo'n vijfhonderd handelaren verzamelden zich vandaag in de IJsselhallen in Zwolle voor de Zwolse Vogelmarkt. Liefhebbers kunnen er tienduizenden vogels bekijken en kopen. Het is een markt die internationaal hoog aangeschreven staat en veel bezoekers aantrekt uit het buitenland. Er komen onder meer bussen met bezoekers uit Spanje, Italië en Tsjechië.
Er stond dit jaar ook een stand van de GGD op de markt. Daar werd informatie gegeven over onder meer de papegaaienziekte. Vorig jaar werden een aantal mensen ziek nadat ze de vogelmarkt in de WRZV-hallen in Zwolle hadden bezocht.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.