nieuws

Raadslid Arwin van G. uit Denekamp dupeert ook Portugese zakenpartner

Het 53-jarige gemeenteraadslid Arwin van G. uit Denekamp heeft ook een Portugese zakenpartner benadeeld. De vrouw zou samen met Van G. een arbeidsbemiddelingsbureau in Dubai gaan opzetten.
In een gesprek net RTV Oost zegt zij niets te hebben geweten van de financiële problemen van Van G. De Portugese heeft de afgelopen periode meerdere malen tevergeefs geprobeerd contact te leggen met Van G.

Spullen van de vrouw in de woning in Denekamp

De vrouw verblijft nu tijdelijk in Berlijn, maar zit nu ook zonder werk en inkomsten. Van haar zijn er nog spullen in de woning van Van G. in Denekamp, maar zij heeft van de politie nog geen toestemming om de spullen op te halen.
De Portugese is erg teleurgesteld in haar zakenpartner. Zij wil graag snel tekst en uitleg van hem waarom hij meer dan een half miljoen euro zou hebben verduisterd.

Verenigingskas 'Helpt Elkander' geplunderd

Het raadslid van Lokaal Dinkelland is woensdag in Portugal voorgeleid aan de rechter-commissaris. Maandag werd hij opgepakt in een hotel na een tip van de hotelmanager, die het raadslid berooid aantrof.
Van G. wordt ervan verdacht dat hij als penningmeester de verenigingskas van begrafenisonderneming 'Helpt Elkander' in Denekamp heeft geplunderd. Vanaf zijn aanstelling in 2011 zou van G. meer dan een half miljoen euro hebben ontvreemd. Volgens de begrafenisvereniging heeft hij daarmee schuldeisers betaald na een faillissement van zijn bedrijven.

Hotelmanager kreeg argwaan

Begin dit jaar vertrok Van G. met de noorderzon toen het bestuur van de begrafenisvereniging ontdekte dat er grote sommen geld weg waren. Vanaf dat moment was Van G. onbereikbaar. De TC Tubantia ontdekte hem vervolgens in een Zwitsers hotel.
Daarna nam hij de wijk naar Portugal, waar hij in verschillende hotels verbleef, maar meestal niet betaalde. Afgelopen weekeinde kreeg een hotelmanager argwaan toen Van G. vroeg om geld te lenen. De manager deed onderzoek en ontdekte dat van G. op de vlucht was vanuit Nederland. Daarop belde hij met de politie en meldde zich bij RTV Oost.

Meerdere zelfmoordpogingen

Aanvankelijk verliep de arrestatie moeizaam door problemen in het opsporingstraject. Van G. was zich ervan bewust dat de politie hem vanaf dat moment op de hielen zat, maar sloeg niet op de vlucht.
Volgens de hotelmanager was hij neerslachtig en had tevergeefs een zelfmoordpoging gedaan. Uit onderzoek van RTV Oost blijkt dat Van G. enkele jaren geleden ook al tevergeefs een zelfmoordpoging deed. Dat deed hij nadat hij financieel in de problemen kwam door z'n faillissement. Volgens de autoriteiten kan het zeker enkele weken duren voordat Van G. wordt overdragen aan Nederland.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.