nieuws

Sloopfeest in Voorstad-Oost Deventer

Bewoners van de Deventer wijk Voorstad-Oost zijn blij dat een voormalige garage aan de Rielerweg wordt gesloopt. Vanmiddag was het daarom zelfs feest in de buurt.
Het pand waar vroeger auto's werden gerepareerd en verkocht staat al jaren leeg. 'En dat was een doorn in ons oog', aldus een buurtbewoner, die vanmiddag opgelucht adem haalde. Dat deed hij nadat wethouder Swart het startsein voor de sloop van de garage gaf. Met behulp van een touw zou daarna een muur omver worden getrokken. Toen dat niet lukte, werd de muur alsnog afgebroken met behulp van een grote kraanmachine.

'We zijn ontzettend bang geweest'

De sloop van het terrein heeft jaren op zich laten wachten omdat er geen geld voor was. Met onder meer financiële hulp van de provincie Overijssel gaan de verwaarloosde panden nu toch tegen de vlakte. 'En daar zijn we ontzettend blij mee', aldus de buurman, eigenaar van slijterij de Poort van Kleef. 'We zijn ontzettend bang geweest dat er rare dingen in het pand zouden gebeuren. Brandstichting, krakers. Daar hoeven we straks niet bang meer voor te zijn'.
Het begin van de sloop ging vergezeld van de feestelijke klanken van het Deventer draaiorgel De Turk. De sloop van het garagecomplex zal naar verwachting een maand duren. Een definitieve nieuwe bestemming voor de plek is er nog niet, maar bewoners mogen er tijdelijk een invulling naar wens aan geven. De gemeente zal de grond na de sloop voorzien van een grasmat en een wandelpad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.