nieuws

Enschede wil versnelde evaluatie van gevolgen accijnzen

Enschede gaat er bij het ministerie van Financiën in Den Haag op aandringen om sneller dan gepland de evaluatie over de gevolgen van de accijnsverhoging voor brandstoffen op te pakken.
Dat heeft wethouder Van Hees vandaag verteld in een nieuwsuitzending van Radio Oost. Van Hees had vorige week overleg met elf pomphouders uit Enschede over de ontstane prijzenoorlog tussen tankstations aan beide zijden van de grens.

Omzetverlies door accijnsverhoging

De Enschedese pomphouders verliezen als gevolg van de accijnsverhoging omzet omdat de automobilist liever over de grens tankt in Duitsland. Daar is het goedkoper.
De pomphouders hebben wethouders Van Hees gevraagd actie te ondernemen voordat er tankstations in Enschede moeten sluiten.

Verzoek tot versnelde evaluatie

Den Haag heeft de belangenvereniging BOVAG beloofd om in mei van dit jaar met een evaluatie te komen van de gevolgen van de accijnsverhoging. Enschede gaat samen met ondernemersvereniging VNO/NCW en de Industriële Kring Twente een brief schrijven met het verzoek om niet nog maanden te wachten met die evaluatie.
Volgens Enschede is duidelijk dat de accijnsverhoging zeer slecht uitpakt voor de pomphouders in de grensstreek. Bovendien zou het ministerie van Financiën nauwelijks financieel voordeel van de accijnsverhoging verkrijgen als er minder brandstof wordt getankt.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.