nieuws

Burgemeester Schouten van Oldenzaal steunt De Thijdarren

Burgemeester Schouten van Oldenzaal is vanmiddag langs geweest bij carnavalsvereniging De Thijdarren om zijn steun te betuigen.
Schouten werd gebeld toen hij onderweg was naar Hengelo met de mededeling dat er brand was uitgebroken in de loods van De Thijdarren. Hij wilde zich persoonlijk op de hoogte stellen van de situatie. Burgemeester Schouten was zondag nog tijdens de open dag bij de loods geweest. Tijdens laswerkzaamheden is brand ontstaan. De praalwagen liep flinke schade op. 

"Verslagenheid onder de leden is groot"

Voorzitter Haverkort van De Thijdarren werd thuis gebeld over de brand en is gelijk naar de loods gereden. Volgens hem is de verslagenheid groot onder de leden van De Thijdarren. De afgelopen weken is bijna dag en nacht aan de wagen gebouwd.
Het was vanmiddag nog onduidelijk of de schade tijdig kan worden hersteld. De wagen is in de loop van de middag naar buiten gereden.

Eén lid naar het ziekenhuis

Er waren acht mensen binnen toen de brand uitbrak. Een aantal van hen kreeg ademhalingsproblemen. Eén van de leden is voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht.
Op social media wordt veel gereageerd op de brand. Sommige carnavalsverenigingen bieden spontaan hun steun aan De Thijdarren aan. Anderen wensen de vereniging veel sterkte. De carnavalsoptocht in Oldenzaal wordt zondag 2 maart gehouden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.