Oud-bestuurders MST opnieuw voor rechter in affaire Jansen Steur

Oud-bestuurders van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente in Enschede moeten zich opnieuw verantwoorden voor hun aandeel in de affaire rond oud-neuroloog Jansen Steur. Het gaat hierbij om voormalige directieleden Herre Kingma, Tom Zijlstra en Ruud Ramaker.

Oud-patiënten van de ex-neuroloog die dinsdag in de strafzaak werd veroordeeld tot 3 jaar cel, hebben donderdag formeel hoger beroep aangetekend bij het Centraal Medisch Tuchtcollege in Den Haag. De oud-patiënten blijven het onverteerbaar vinden dat de ziekenhuisbestuurders Kingma en Zijlstra niet zijn gestraft door de tuchtrechter voor het leed wat hen door de oud-specialist is aangedaan. Alleen oud-bestuurder Ramaker kreeg een berisping, maar dat vinden de oud-patiënten niet zwaar genoeg.

Hoger beroep

Onlangs kondigde de omstreden oud-neuroloog zelf al aan in hoger beroep te zullen gaan tegen de uitspraak van het Medisch Tuchtcollege dat hij niet meer als arts aan de slag mag. Volgens de strafrechter staat vast dat Jansen Steur verantwoordelijk is voor de zelfmoord van één van z’n patiënten na een foutieve diagnose. Ook is Jansen Steur schuldig aan foutieve diagnoses bij andere ex-patiënten.
 

Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Neuroloog Jansen Steur Dossiers
Deel dit artikel:

Reageren