nieuws

Dalfsen stapt naar rechter als Overijssel kiest voor 'sobere' N340 en N377

Dalfsen maakt zich hard voor veilige N340 en N377
Dalfsen maakt zich hard voor veilige N340 en N377
De gemeente Dalfsen stapt naar de rechter als de provincie Overijssel volgende week besluit om te kiezen voor de sobere aanpak van de N340 en N377. In de veranderde plannen is geen geld voor het veiliger maken van de N340 bij Dalfsen en de N377 in Nieuwleusen.
Burgemeester en wethouders van Dalfsen beroepen zich op de landelijke richtlijn 'Duurzaam Veilig' die ook voor de N340 en de N377 geldt. Met de nieuwe sobere plannen zullen de wegen niet onder de landelijk afgesproken criteria voor Duurzaam Veilig vallen.

"Daar waar nodig aan te vechten"

Of zoals in de brief van het Dalfser gemeentebestuur aan de Provinciale Staten staat te lezen. "Wij hopen van harte dat wij te pessimistisch zijn, dat wij het verloop van de Statencommissie over de N340/N377 verkeerd hebben geïnterpreteerd. Indien onze zorgen bewaarheid worden en de N340 en N377 niet zullen voldoen aan de criteria voor Duurzaam Veilig, dan voelen wij ons genoodzaakt om de uitvoering van de plannen daar waar nodig aan te vechten."
Aanvankelijk zou in de N340 en de N377 260 miljoen euro worden geïnvesteerd, maar de politiek besloot eind 2013 om 130 miljoen euro te gaan bezuinigingen. Dat wordt 100 miljoen euro. Ondanks de bezuinigingen krijgt Balkbrug wel een tunnelbak in de N377, knooppunt Varsen bij Ommen wordt verbeterd en ook de aansluiting met de A28 bij Zwolle wordt aangepakt.
Woensdag stemt de provincie over het uitgeklede versie van de aanpak van de twee wegen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.