nieuws

Helft inwoners Overijssel niet tevreden over gemeentebestuur

De helft van de inwoners van Overijssel is niet tevreden over de manier waarop hun gemeente de afgelopen vier jaar is bestuurd. Dat blijkt uit onderzoek van 1Vandaag en RTV Oost.
Op de vraag hoe tevreden of ontevreden u in het algemeen bent met wat het bestuur van uw gemeente in de afgelopen jaren heeft gedaan, zijn mensen precies in twee kampen verdeeld. 22 procent gaf aan het niet te weten. Als gevolg daarvan geeft u het gemeentebestuur in uw gemeente gemiddeld een 5,7 als waardering.

68% weet op wie ze gaan stemmen

Of het komt door de zeer magere voldoende is niet bekend, maar uit het onderzoek dat we onder 1187 Overijsselaars deden, geeft 68% aan al wel precies te weten op wie ze 19 maart gaan stemmen. 29% twijfelt nog en 3% heeft nog helemaal geen idee op wie ze gaan stemmen.
In het onderzoek is ook gevraagd naar thema's waar de gemeenten de komende vier jaar extra aandacht aan moeten geven. In Overijssel geeft 46% aan de lokale belastingen het belangrijkst te vinden, gevolgd door economie en werk (33%) en gezondheid en welzijn (32%).
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.