nieuws

Taakstraffen en boetes geëist voor illegale sloop monumentale boerderij Saasveld

Tegen de eigenaren van een monumentale boerderij in Saasveld is een taakstraf van tachtig uur geëist voor de illegale sloop van die boerderij. Het Openbaar Ministerie eist ook een taakstraf van 100 uur en een boete van 15.000 euro tegen een aannemer uit Haaksbergen. Een loonbedrijf uit Hengevelde moet van justitie 10.000 euro boete betalen.
Dat bleek vandaag tijdens de rechtszitting over de illegale sloop in 2011. De gemeente Dinkelland had een sloopvergunning geweigerd voor de boerderij. Op de dag dat de bezwarencommissie zich over de kwestie boog werd de boerderij in Saasveld gesloopt.

Iets te toevallig

Volgens de onderaannemer die de sloop uitvoerde was het niet duidelijk wat de boerderij was en wat de bijgebouwen waren, omdat alles in een vervallen staat verkeerde. De officier van justitie zei tijdens de strafzitting dat hij daar niets van gelooft en dat de gang van zaken en het moment van de sloop iets te toevallig was. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.
De rechtszaak werd in september tijdelijk stilgelegd, omdat één van de verdachten was overleden. Het gaat om de eigenaar van het loonwerkbedrijf die aan een ernstige ziekte leed. Op verzoek van de eigenaar was de zaak naar voren gehaald, zodat hij zijn onschuld kon bewijzen. De vervroegde zitting kwam daarvoor alsnog te laat.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.