nieuws

Vrijspraak voor restauranthouder uit Deventer voor sturen kogelbrief boekhouder

Geen veroordeling voor kogelbrief
Geen veroordeling voor kogelbrief
De politierechter in Zwolle heeft vrijdag een 45-jarige man uit Deventer, in navolging van de officier van justitie, vrijgesproken van bedreiging. Dat meldt De Stentor.
De man werd verweten dat hij in 2010 zijn voormalige boekhouder uit Wijhe een kogelbrief stuurde, zo schrijft De Stentor.
De oud-restauranthouder vertelde op de zitting dat hij de financiële man wel een aantal brieven had gestuurd waarin hij zijn woedde en teleurstelling had geuit, omdat hij door toedoen van hem in de schuldsanering belandde, maar ontkende dat hij uit wraak een brief had gestuurd met een kogel in de envelop. Omdat de boekhouder meer vijanden zou hebben, kon volgens de man niet worden uitgesloten dat de brief door een ander is verstuurd. "Ik ben niet de enige die hij heeft opgelicht.''

Bewijs ontbreekt

Een handschriftdeskundige had niet vast kunnen stellen dat deze brief van de hand van de verdachte kwam. "En in de twee brieven die de verdachte heeft geschreven staan geen bedreigende dingen'', concludeerde de rechter. Daarmee ontbrak bewijs om de verdachte te veroordelen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.