nieuws

Ron Jans sleutelt niet aan verdediging PEC Zwolle

Bram van Polen krijgt zondag in de uitwedstrijd van PEC Zwolle tegen Cambuur opnieuw de rol van centrumverdediger.
De aanvoerder moest vorige week vanwege blessures noodgedwongen zijn debuut maken op die positie tegen Ajax (1-1). Inmiddels is centrale verdeidger Maikel van der Werff weer fit, maar hij moet op de bank beginnen. Trainer Ron Jans: "Maikel is donderdag pas aangesloten bij de groep. Dat ging goed, maar hij is er toch bijna twee weken uit geweest. En wat net zo belangrijk is: het stond vorige week hartstikke goed, dus laat ik staan."

Blessure Benson

Ryan Thomas keert terug in de basis. Dat gaat ten koste van Denis Mahmudov. Bart van Hintum en Guyon Fernandez, die deze week wat fysieke klachten hadden, doorstonden zaterdag de laatste test en kunnen spelen. Fred Benson heeft nog te veel last van zijn knie en ontbreekt in Leeuwarden.
PEC Zwolle, dat tien punten pakte in de laatste vier duels, verstevigt bij een overwinning de plek in het linkerrijtje. "Het is mooi dat je nu met een heel ander gevoel deze wedstrijd in kunt gaan", constateert Jans. "Drie weken geleden moesten we nog heel erg naar beneden kijken. Dat moet je nu met een schuin oog nog steeds, maar je kunt toch veel meer vrijuit voetballen. En mochten we winnen bij Cambuur, dan kun je nog meer naar boven kijken en dat is het mooist."

Meetmoment

Cambuur verslaan lukte eerder dit seizoen wel in de thuiswedstrijd tegen de ploeg van trainer Dwight Lodeweges. In Zwolle werd het 2-0, door goals van Fernandez en Rochdi Achenteh. Jans: "Maar ik vind Cambuur nu voorin beter dan toen. Dus ik ben heel benieuwd. Het wordt een mooi meetmoment voor ons."
Het duel begint zondag om 12.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Manschot, die zijn debuut maakt in de eredivisie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.