nieuws

Teleurstellende opbrengst actie voor café De Vrolijkheid Zwolle

Interieur De Vrolijkheid na de schermutselingen
Interieur De Vrolijkheid na de schermutselingen
De actie voor café De Vrolijkheid in Zwolle, die gisteren en vandaag door verschillende rijscholen is gehouden, heeft veel minder geld opgebracht dan de rijschoolhouders hadden gehoopt. De teller bleef na twee dagen steken op €900,-.
Veertien rijschoolhouders hadden de benefietactie voor De Vrolijkheid opgezet. Het café werd in de zomer kort en klein geslagen door voetbalsupporters. FC Utrecht supporters vernielden terrasmeubilair, supporters van PEC Zwolle sloopten binnen stoelen en tafels. De schade was zo'n 16.000 euro en de verzekering vergoedde niets.

Teleurstelling

Met gesponsorde rijlessen en andere acties wilden de rijschoolhouders, die veel bij het café te vinden zijn, de eigenaresse financieel helpen. Maar de opkomst bleef zowel vrijdag als vandaag veel lager dan gehoopt. "Dat is wel een teleurstelling", aldus een rijschoolhouder. "Vanwege alle aandacht die we er aan hebben geschonken hoop je op meer. Maar we kunnen de eigenaresse zo toch een beetje een hart onder de riem steken".
In november hielden supporters al een benefietavond. Die leverde ruim 5.000 euro op. De politie heeft de afgelopen maanden verschillende relschoppers aangehouden. "Hopelijk kunnen ze daar nog de rest van de schade op verhalen", aldus de rijschoolhouder.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.