nieuws

NS topman: Het kan beter, met name tussen Zwolle en Enschede

Station Zwolle
Station Zwolle
De Nederlandse Spoorwegen doen het gemiddeld goed, maar dat is niet voldoende. Met name tussen Zwolle en Enschede rijden er nog te veel treinen niet op tijd. Dat heeft de pas aangetreden topman Timo Huges gezegd bij de presentatie van de jaarcijfers, zo meldt Treinreiziger.nl.
"Gemiddeld rijdt 93,6% van de treinen op tijd. Dat is goed. Maar daar heeft de reiziger niets aan als hij in de vertraagde trein zit," zei Huges. De topman noemde het traject Zwolle - Enschede als voorbeeld, daar rijdt slechts 74,5 procent op tijd. Een percentage ver beneden het gemiddelde.

NS belooft verbetering

Om de prestaties van de NS te verbeteren wil het bedrijf de strategie aanpassen. De focus komt meer op Nederland te liggen. De komende jaren wordt meer materieel ingezet en belooft de NS ook meer te zullen gaan doen om de punctualiteit te verbeteren.
Het voornemen valt in goede aarde bij de Maatschappij Voor Beter OV, al vraagt de reizigersvereniging zich wel af hoe de NS de verbetering wil bereiken terwijl ze tegelijk moet bezuinigen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.