nieuws

Verdiende zege FC Twente op Vitesse

FC Twente heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de bovenste plaatsen. Concurrent Vitesse werd in Enschede met 2-0 verslagen door goals van Castaignos en Tadic.
FC Twente was in de eerste helft de betere ploeg en kreeg ook de beste kansen. Castaignos mocht twee keer vrij uithalen, maar zijn eerste poging ging naast, waarna hij zijn tweede poging zag worden gered door Piet Velthuizen. Diezelfde Velthuizen zorgde er ook voor dat inzetten van Promes, Ebecilio en Tadic in kansrijke positie geen doelpunt opleverden. Aan de andere kant zorgde voormalig Heraclies Vejinovic met een vlammend afstandsschot voor wat gevaar. De bal vloog echter naast.
Wat Twente voor rust naliet - het afmaken van kansen - deed het bij de eerste kans na de rust wel. Luc Castaignos verscheen tien minuten na de pauze oog in oog met Velthuizen en faalde niet. Hij schoof de bal beheerst langs de Arnhemse goalie: 1-0. Even later moest Vitesse met tien man verder, nadat Patrick van Aanholt met gestrekt been inkwam op Dusan Tadic en de rode kaart ontving. Hierna had Twente geluk dat Vink een overtreding van Martina op Havenaar binnen het strafschopgebied over het hoofd zag. De verdediger hing opzichtig aan het lichaam van de Japanner. In overtal breidde FC Twente het veldoverwicht verder uit. Twaalf minuten voor tijd resulteerde dat in de beslissing. Castaignos bereikte Tadic, die Piet Velthuizen verschalkte met een prachtige lob en daarmee de eindstand op 2-0 bepaalde.
Dankzij de zege zet Twente Vitesse op een achterstand van vier punten.

FC Twente - Vitesse

1-0 Castaignos (55)
2-0 Tadic (78)
Arbiter: Vink
Geel: Eghan (FC Twente), Leerdam, Vejinovic (Vitesse
Rood: Van Aanholt (60)
FC Twente: Marsman; Rosales, Martina, Bjelland, Koppers; Ebecilio, Gutiérrez, Eghan (Børven/65); Tadic, Castaignos (Djordjevic/86), Promes.
Vitesse: Velthuizen; Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt; Pröpper, Vejinovic, Atsu (Labyad/72), Ibarra (Traoré/72), Havenaar, Piazón (Van der Struijk/65).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.