nieuws

PEC Zwolle verliest kansloos bij SC Cambuur

PEC Zwolle heeft zondagmiddag het 2000e competitieduel sinds de invoering van het betaald voetbal bij SC Cambuur kansloos verloren. In Leeuwarden werd het 3-1 voor de thuisploeg.
Cambuur begon beter aan het duel en dat leverde al na negen minuten een treffer op. Ritzmaier stiftte binnen na zwak verdedigen van PEC Zwolle. Even later kon Manu de tweede treffer maken, maar in plaats van te schieten legde hij af op Lukoki en leed daardoor balverlies. Kort voor rust werd het wel 2-0. Barto schoot de bal achter Boer en omdat Zwolle er weinig tot niets tegenover zette was de ruststand ook 2-0.
Kort na de pauze was het alweer raak en opnieuw was het Barto. Hij kreeg de tijd om uit een volley de derde achter Boer te knallen. Aan de andere kant probeerde Karagounis het met een omhaal, maar die ging over. Na een schot van Van Hintum dat naast ging, was het wel raak voor Klich. Hij schoot de 3-1 achter Nienhuis. Drost had even later zelfs kans op de 3-2, maar schoot hard voorlangs. Het bleef echter bij 3-1 en dus bleven de punten in Leeuwarden.

SC Cambuur - PEC Zwolle 3-1

1-0 Ritzmaier (9)
2-0 Barto (40)
3-0 Barto (51)
3-1 Klich (78)
Arbiter: Manschot
Geel: Broerse, Van Polen, Lukoki, Karagounis, El Makrini
SC Cambuur: Nienhuis, Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker, El Makrini, Ritzmaier, Bakker (Van Moorsel/83), Lukoki (Schepers/73), Barto (Christovao/90+2), Manu.
PEC Zwolle: Boer, Gravenbeek (Van der Werff/46), Van Polen, Broerse (Pereira/73), Van Hintum, Klich, Drost, Karagounis, Saymak, Thomas, Fernandez (Mahmudov/46).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.