nieuws

CDA Steenwijkerland krijgt brief van gemeente over 'illegaal' trefpunt

CDA
CDA
Het trefpunt van de CDA-fractie van Steenwijkerland, dat maandag is geopend, zit in een winkelpand in Steenwijk waarin het eigenlijk helemaal niet gevestigd mag zijn. Op het pand rust een detailhandelsbestemming en dus mogen alleen dingen verkocht worden. Het CDA verkoopt echter niets, maar gebruikt het pand om in contact te komen met burgers.
De fractie heeft een brief van de gemeente gekregen waarin wordt gewezen op de detailhandelsbestemming. Vanuit het pand wil de partij in gesprek met inwoners van de gemeente, met het oog op de verkiezingen van 19 maart. "Dat er op het pand een detailhandelsbestemming rust, daar heeft niemand van ons bij stilgestaan", aldus lijsttrekker Brus.

Partij kan voorlopig doorgaan

Opvallend is dat de gemeente in de brief schrijft dat er momenteel geen prioriteit is om te handhaven. Wat dus betekent dat de partij voorlopig door kan gaan met de activiteiten in het pand, ondanks dat dat dus helemaal niet mag. "En dat blijven we ook doen. De discussie over leegstand in het centrum is niet nieuw, maar hierdoor is wel opnieuw aandacht voor de problematiek".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.