nieuws

Ter Mors en Van Beek bevestigen het: Overijssel snelste provincie van Nederland

Overijssel is de snelste provincie van Nederland
Overijssel is de snelste provincie van Nederland
Commissaris van de Koning Ank Bijleveld zei het al na de drie medailles die Michel en Ronald Mulder uit Zwolle en Jan Smeekens uit Raalte op de Olympische 500 meter pakten: Overijssel is de snelste provincie van Nederland. Vandaag bevestigden Jorien ter Mors en Lotte van Beek die uitspraak nog eens met een gouden en een bronzen plak op de 1500 meter.
Het werd opnieuw een Nederlands podium met een flinke Overijsselse inbreng op de 1500 meter voor vrouwen. Jorien ter Mors moest in de negende rit het ijs op en reed een Olympisch record waar de rest van de deelnemers zich op stukbeten. Lotte van Beek pakte dus het brons, Ireen Wüst werd tweede.

Flinke oogst voor Overijssel

De Overijsselse deelnemers hebben dus al flink geoogst op het toernooi. Michel Mulder haalde vorige week, naast zijn gouden plak op de 500 meter, ook nog de bronzen medaille op de 1000 meter. Bij het shorttracktoernooi lukte het Jorien ter Mors net niet om op het podium te komen. Bij die 1500 meter werd de Enschedese vierde.
Voor alle winnaars volgt een huldiging vertelde CdK Bijleveld vorige week. Tot nu toe is bekend dat de gemeente Zwolle Michel en Ronald Mulder op 26 februari zal huldigden, daar komt Lotte van Beek dus bij. "Maak plaats, maak plaats! Ook Lotte van Beek lauweren we in Zwolle", zegt de gemeente in een bericht op Twitter.
Wanneer Jan Smeekens in Raalte en Jorien ter Mors in Enschede worden gehuldigd moet nog bekendgemaakt worden. Burgemeester Den Oudsten van Enschede heeft via Twitter zijn felicitaties aan Jorien ter Mors gestuurd:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.