nieuws

Slachtoffer overval Hengelo in beklaagdenbank omdat hij 'verhaal ging halen'

OM wil gesprek met slachtoffer overval
OM wil gesprek met slachtoffer overval
Een slachtoffer van een overval in Hengelo moet zich melden bij de politie. Dat zegt het slachtoffer, de in Duitsland woonachtige Leon Veldhuis op beelden van TelegraafTV. Hij was twee overvallers de baas. Vervolgens zou hij volgens het Openbaar Ministerie verhaal zijn gaan halen.
Veldhuis wilde een paar weken geleden in Hengelo pinnen, toen een man met bivakmuts en wapen vlak bij hem kwam staan. Veldhuis bedacht zich niet en maakte de gemaskerde het pistool afhandig. Een handlanger sloeg hem nog in het gezicht, maar Veldhuis bleek sterker en de twee overvallers sloegen op de vlucht. Veldhuis bleef achter met een wapen en een mobieltje, weet TC Tubantia te schrijven.

Niet zomaar in gesprek met Veldhuis

Inmiddels heeft Veldhuis strafpleiter Speijdel in de arm genomen. Speijdel vindt het de wereld op zijn kop. Woordvoerster Barbara van Heerde van het Openbaar Ministerie zegt in dekrant Tubantia dat het OM niet zomaar met Veldhuis in gesprek wil.
Volgens advocaat Speijdel is er een getuige die kan verklaren dat Veldhuis zich keurig heeft gedragen toen hij het mobieltje bij een vriendin van één van de overvallers terug bracht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.