nieuws

Ondernemers Hessenpoort Zwolle werken samen

Ondernemers op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle gaan elkaar spullen uitlenen. Ze zijn een speciale leenpagina op internet begonnen, waar ze spullen aanbieden die best een dagje gemist kunnen worden. Met dit moderne 'bedrijfs- noaberschap' hopen ze elkaar te helpen.
Het is financieel voordelig, duurzaam en het bevordert de onderlinge samenhang van de bedrijven op Hessenpoort, zeggen de ondernemers. Zo stelt drukkerij Zalsman een aantal elektrische lease-auto's beschikbaar aan andere bedrijven en heeft autohandelaar In de Wal een hoogwerker te leen.

Inventarisatie

Ook kunnen bedrijven straks misschien gratis gebruik maken van de autowasstraat en de digitale fotostudio van In De Wal. 
Het is allemaal bespreekbaar, maar het zijn voorlopig wel ideeën. Wie wat leent van een ander moet er ook wat tegenover kunnen stellen.
Het parkmanagement van bedrijventerrein Hessenpoort is momenteel aan het inventariseren welke bedrijven willen meedoen en wat ze eventueel in de aanbieding hebben. Het gaat voorlopig om een proefproject waar alleen bedrijven van Hessenpoort aan mee kunnen doen. Op 7 maart is er in Hotel van der Valk in Zwolle een informatiebijeenkomst. Als de nieuwe deelmarkt succesvol is, kunnen ook andere bedrijventer­reinen in de regio volgen.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.