nieuws

CDA pleit voor eigen ruimte Stichting Levende Stadsgeschiedenis in Zwolle

zwolle
zwolle
Een leeg pand dat beschikbaar komt voor de activiteiten van de Stichting Levende Stadsgeschiedenis. Het CDA gaat daarvoor pleiten in de raadsvergadering van de gemeente Zwolle vanavond.
De Stichting Levende Stadsgeschiedenis heeft tot doel de geschiedenis van Zwolle onder de aandacht van het publiek te brengen. Probleem in het werk van de stichting is dat de geschiedenis letterlijk in een kelder ligt opgeslagen en het voor de medewerkers lastig is om bij het materiaal te komen. De kelder is afgesloten en niet bereikbaar voor medewerkers op de momenten dat zij willen werken.

Win-winsituatie

Aangezien de gemeente Zwolle een aantal lege gebouwen in eigendom heeft die als gevolg van de leegstand veel geld kosten, stelt het CDA voor in een van deze panden een ruimte beschikbaar te stellen aan de Stichting Levende Geschiedenis. "Het gaat hier niet om een flippo-verzameling, maar om de geschiedenis van de stad", aldus CDA-raadslid Daniël van der Ven. Het CDA hoopt op een win-winsituatie: "de Stichting een passende onderdak en minder leegstand in Zwolle."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.