nieuws

Derde verdachte aangehouden in onderzoek brandstichtigen bij riethandelaar Genemuiden

Politie houdt derde verdachte branden riethandel aan
Politie houdt derde verdachte branden riethandel aan
Het onderzoek naar de reeks brandstichtingen bij de eigendommen van riethandelaar Van Rees in Genemuiden vordert. Vorige week is een derde verdachte aangehouden en oordeelde de Rechter Commissaris dat het voorarrest van twee andere verdachten met twee weken wordt verlengd.
De man die vorige week werd aangehouden komt uit Zwolle. Hij wordt verdacht van de brandstichting in een boot, dat was één van de branden waar de riethandel mee te maken had. De twee andere verdachten komen uit Genemuiden. Ze werden begin februari aangehouden en zitten vast voor poging tot afpersing. Justitie sluit meerdere aanhoudingen in de zaak niet uit.
In oktober vorig jaar woedde brand in de opslagloodsen van de riethandel in Genemuiden en Blokzijl. Bij de brand in Genemuiden ging een half miljoen bossen riet in vlammen op. Bij de brand in Blokzijl brandde een grote loods af en moesten drie omliggende huizen uit voorzorg worden ontruimd. Ook werd een brand aangestoken bij het huis van de 89-jarige moeder van de riethandelaar.

Zakelijk conflict

Na de branden gaf de rietteler aan dat er mogelijk sprake was van brandstichting. Hij zei dat hij een zakelijk conflict de oorzaak van de brandstichtingen kon zijn. Van Rees loofde een beloning uit voor de gouden tip.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.