nieuws

Grote storing telefoon en internet Deventer nog lang niet voorbij

Het kan nog tot en met woensdag duren voordat alle aansluitingen in Deventer weer telefonie en internet hebben. Sinds vanmorgen negen uur is er een grote internet- en telefoonstoring waar het centrum van Deventer en de wijk De Worp last van hebben.
Bij werkzaamheden zijn kabels van KPN kapot getrokken. Enkele duizenden aansluitingen kunnen sindsdien niet gebruik maken van de vaste telefoon of internet. Daardoor is het bijvoorbeeld ook niet meer mogelijk om te pinnen in sommige winkels. Mobiele telefoons werken wel.

Grip 2-situatie

Direct is geprobeerd de problemen op te lossen, maar aan het begin van de avond werd duidelijk dat het langer duurt dan in eerste instantie werd gedacht.
Daarom is rond half acht tijdelijk opgeschaald naar een zogenoemde Grip 2-situatie. Dat betekent dat er een Regionaal Operationeel Team is ingesteld. Hierin zitten medewerkers van verschillende hulpdiensten die gezamenlijk de situatie bekijken.

Herstel duurt nog vele uren

De gemeente Deventer heeft inmiddels maatregelen genomen. Zo is bijvoorbeeld de locatie waar gewerkt wordt aan de kapotte kabels, de Bagijnenstraat, afgesloten. Ook zijn bewoners geïnformeerd, het gaat dan bijvoorbeeld om bewoners van verzorgingshuizen en hotelgasten. 
KPN werkt ondertussen aan de kabels. Dat karwei kan nog vele uren duren. Meerdere kabels zijn beschadigd en die moeten allemaal gelast worden. Dat is minuscuul werk en kost veel tijd. Verwacht wordt dat al snel de eerste mensen weer aangesloten worden, maar het kan nog tot en met woensdag duren voordat alle problemen voorbij zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.