nieuws

Man uit Enschede opgepakt voor inbraak in Zwolle waarbij vrouw overleed

Huis van de bejaarde vrouw aan de Mirteweg
Huis van de bejaarde vrouw aan de Mirteweg
Voor de inbraak in een woning in Zwolle, waarbij de bewoonster overleed, is een 23-jarige man uit Enschede aangehouden.
De man wordt verdacht van de woninginbraak aan de Mirteweg in de wijk Westenholte eind januari. Daarbij liep de 72-jarige bewoonster ernstig hersenletsel op en overleed de volgende dag.

"Deze trieste afloop had u zelf ook niet gewild..."

De vrouw kwam die vrijdagavond thuis en nadat zij de voordeur had geopend, kwam een man haar woning uit. Met kracht duwde deze man het slachtoffer weg waardoor zij ten val kwam. Zij werd met ernstig hersenletsel opgenomen in het ziekenhuis, waaraan zij op zaterdag 1 februari in de loop van de dag, overleed. De Enschedeër is ingesloten.
Kort na het overlijden van de vrouw richtten bezorgde inwoners van de wijk een buurtwacht op. Ook deed een aantal omwonenden een emotionele oproep aan de inbreker. "Meld u bij de politie! Deze trieste afloop had u zelf ook niet gewild...", zeiden buurtbewoners in De Telegraaf.

Beloning en tientallen tips

De politie riep direct een Team Grootschalig Onderzoek in het leven. Er werd een buurtonderzoek gehouden en ook loofde het Openbaar Ministerie 5.000 euro uit voor de gouden tip. Na een uitzending van Opsporing Verzocht kwam tientallen tips binnen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.