nieuws

Stap voor stap herstel van internetaansluitingen in centrum Deventer

De aansluitingen voor internet, telefoon en digitale tv in het centrum van Deventer worden vandaag stap voor stap hersteld. Na een kabelbreuk in het KPN-netwerk zitten sinds maandag duizenden klanten van KPN, maar ook abonnees van Telfort, XS4ALL en Tele2 zonder telefoon, internet en tv.
Bij graafwerkzaamheden in de Bagijnenstraat in de binnenstad van Deventer is maandagmorgen rond acht uur een hoofdkabel van het distributiecentrum van de KPN beschadigd. De kabelbreuk zorgt ervoor dat bewoners, winkeliers en bedrijven in het Deventer centrum die afhankelijk zijn van het KPN-netwerk ernstige overlast ondervinden. In veel gevallen is de telefoon uitgevallen, werkt internet niet en kan er in winkels niet worden gepind. Ondernemers zeggen daardoor financiële schade op te lopen.
Vandaag wordt geprobeerd door het leggen van een nieuwe hoofdkabel de netwerkstoring te verhelpen. Naar verwachting kan het nog de hele dag duren voordat alles weer werkt. Alle internetaansluitingen worden stuk voor stuk hersteld. De KPN meldt dat er voor zo'n duizend klanten in de loop van deze dag alweer communicatieverkeer mogelijk is. De rest volgt morgen.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.