nieuws

Pauzewoning voor gescheiden mensen Almelo

Woningcorporatie Beter Wonen in Almelo heeft drie woningen in de wijk Ossenkoppelerhoek aangewezen als pauzewoning. Deze huizen zijn bedoeld voor mensen die verwikkeld zijn in een scheiding.
Vorige week zette Beter Wonen het idee op de site en vrij snel meldde zich de eerste kandidaat. Almeloër La Porta heeft inmiddels een intakegesprek gehad en zal morgen een woning gaan bezichtigen.

Maximaal een jaar huren

Volgens de woningcorporatie is er vraag naar een dergelijke oplossing. Het gaat om seniorenwoningen, waar de nieuwe bewoner maximaal een jaar mag huren. Voordeel is dat er niet hoeft te worden ingeschreven bij een corporatie en dat er veel minder tijd mee gemoeid is. Bij de zogeheten vechtscheidingen kan een dergelijk pauzewoning een oplossing zijn.
Kandidaten voor de pauzewoning moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten ze minstens een jaar in Almelo wonen, ingeschreven staan als woningzoekende bij het Woonburo Almelo en er moet worden aangetoond dat geen sprake is geweest van een huurachterstand of overlast.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.